Historie

 • Feb 21, 2021

  2022

  2022 blev året, hvor vi for første gang siden coronapandemien, havde mulighed for at holde et fysisk årsmøde. På årsmødet blev Christian Bülow enstemmig valgt som ny formand. 

 • Feb 21, 2021

  2020

  Grundet Corona-pandemien afholder DFU sit første digitale årsmøde. Her vælges Tobias Weische som ny landsformand for Dansk Folkepartis Ungdom.

  I anledningen af 100 året for Sønderjyllands genforening med Danmark, vælger DFU at genoptrykke en af de gamle genforeningsplakater med et nyt og moderne budskab. Hvor budskabet i 1920 var, at danskerne i Sønderjylland stod ved en identitetspolitisk skillevej mellem enten det danske eller det tyske, så står danskerne i dag ved samme skillevej enten, at Danmark skal vedblive med at være dansk, eller om islam skal få lov til at dominere Danmark. DFU vil altid være på Danmark og danskernes side.

 • Feb 21, 2021

  2018

  I 2018 lancerer DFU en to ugers turné rundt i hele landet, hvor DFU besøger omkring 30 kommuner og deres uddannelsesinstitutioner i DFU’s egen udsmykkede autocamper. Kampagnen havde fokus på ”Vores generations største udfordring”. Kampagnen fik nationalt og lokal mediedækning og høre til blandt en af DFU’s større kampagner.

 • 2017

  Chris Bjerknæs bliver valgt som formand for DFU.

  Det var også året, hvor DFU fik nyt logo og ny grafisk identitet.

  Kritiske Licensbetalere genoplives og stiftes på ny af Christian Bülow efter at have ligget i dvale i en årrække. De satte bl.a. fokus på Danmarks Radios frås med borgernes penge, venstreorienteret indhold på Danmarks Radios sendeflade, tvungen licens og chefernes millionlønninger.

 • 2016


  Lucas Hultgren bliver formelt valgt som landsformand for DFU. Lucas træder dog af i november, hvorefter Chris Veber Østergaard konstitueres som landsformand.

 • 2015

  Peter Kofod Poulsen bliver valgt som landsformand for DFU. Selvsamme år bliver han valgt til Folketinget, og giver ved den lejlighed posten videre til næstformand Lucas Hultgren.

  Til Folketingsvalget bliver foruden Peter Kofod Poulsen også Jeppe Jakobsen og Tilde Bork valgt.

 • 2014

  Til Europa-Parlamentsvalget bliver DFU's landsformand Anders Vistisen valgt.

  Det var også året, hvor DFU's hovedbestyrelse udvides fra 5 personer til 7 personer.

 • Jul 5, 2018

  2012

  Anders Vistisen vælges som ny landsformand for DFU. Derudover skifter DFU logo til Holger Danske.

  I 2012 indrykker DFU også en af sine største kampagner nogensinde under navnet ”Kastrer svinet”. Her præsenterer DFU fem forslag til en strammere retspolitik. Det mest vidtgående forslag af dem alle er, at seksualforbrydere som pædofile og voldtægtsmænd skal medicinsk kastreres.

 • Jul 5, 2018

  2010

  Bente Kronborg Holst, den første kvindelige landsformand for DFU, bliver valgt på årsmødet.

 • Jul 5, 2018

  2009

  Ved Europa-Parlamentsvalget bliver Morten Messerschmidt valgt og bliver den første DFU’er i Parlamentet.

 • Jul 5, 2018

  2007

  Ved Folketingsvalget bliver DFU’erne Martin Henriksen, Mia Falkenberg og Morten Messerschmidt genvalgt. Derudover bliver Marlene Harpsøe valgt for første gang.

  På DFU’s årsmøde på Rømø vælges Allan Steen Hansen som ny formand for DFU, da den tidligere formand Kenneth Kristensen Berth er faldet for aldersgrænsen efter otte år på posten.

 • Jul 5, 2018

  2005

  Kenneth Kristensen Berth takker af som landsformand efter 8 år og giver posten videre til Allan Steen Hansen.

  Ved Folketingsvalget samme år bliver fire DFU’ere valgt: Martin Henriksen, Mia Falkenberg og Morten Messerschmidt for første gang, samt Mikkel Dencker bliver genvalg.

 • Jul 5, 2018

  2003

  Fire DFU’ere får 14 dages betinget fængsel for overtrædelse af racismeparagraffen. DFU havde trykt en kampagne i bladet ”Studentermagasinet” med teksten: ”Massevoldtægter, Grov vold, Utryghed, Tvangsægteskaber, Kvindeundertrykkelse, Bandekriminalitet; Det er, hvad et multietnisk samfund tilbyder os.”

 • Feb 20, 2021

  2002

  DFU’s daværende næstformand, Morten Messerschmidt, stifter i 2002 Kritiske Licensbetalere. Foreningen begyndte at følge DR’s nyhedsdækning, hvor målet var at observere og afdække venstreorienteret propaganda fra DR’s side. Kritiske Licensbetalere tog fat, der hvor Erhard Jacobsens ”Aktive seere og lyttere” slap.

 • Jul 5, 2018

  2001

  Årsmødet i 2001 bærer præg af "spøgelser" fra Fremskridtspartiet. Bl.a. vil flere DFU’er gerne afskaffe værnepligten.

  Der er også Folketingsvalg, og to DFU’ere vælges til Folketinget; Mikkel Dencker og Karina Sørensen. Sidstnævnte, der blot var 19 år og samtidig holder rekorden for det yngste folketingsmedlem nogensinde.

 • Jul 5, 2018

  1999

  Kenneth Kristensen Berth bliver valgt som landsformand og overtager dermed efter Carl Christian Ebbesen.

  Kenneth Kristensen Berth ender med at sidde som formand i 8 år og har derfor rekorden som den længst siddende landsformand for et ungdomsparti nogensinde.

 • Jul 5, 2018

  1997

  DFU’s første kampagne ser dagens lys. Kampagnen er en meget simpel og enkel fortegnelse over, hvilke restauranter i København der serverede dansk mad.

  Generelt var hovedbestyrelsen utilfredse med manglen på dansk madkultur i hovedstadsområdet.

 • Jul 5, 2018

  1996

  DFU’s første ordinære årsmøde blev afholdt i Fredericia d. 16.-17. marts 1996.

  Carl Christian Ebbesen bliver genvalgt sammen med den 5 mand store hovedbestyrelse, der var valgt få måneder forinden.

  Her bliver det også besluttet, at partiets primære opgave er at samle underskrifter ind for DF, så de kan blive opstillet til Folketingsvalget.

 • Jul 5, 2018

  1995

  DFU bliver grundlagt i Hammel d. 3. december 1995 efter en julefrokost aftenen forinden. Godt 25 personer fra Fremskridtspartiets Ungdom var gået med over i DFU og var med til den stiftende generalforsamling.

  Carl Christian Ebbesen bliver valgt som partiets første landsformand. Ebbesen selv havde været en stor del af FPU, og støttet Pia Kjærsgaard hele vejen igennem.

  Grundstenene for DFU var nu lagt.